HABERLER
GÖLCÜK ´e Müjdeli Haber

Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi ve Gölcük Belediyesi Tarih Koridoru Projesi, yapılan sunum ve gezi ile tanıtıldı. Programa Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği yetkilileri de katılırken, tarih koridoru projesi beğenildi ve birliğin tur programına alınacağı müjdelendi.

Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi ve Gölcük Belediyesi Tarih Koridoru Projesi, yapılan sunum ve gezi ile tanıtıldı. Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediyesi Başkan Vekili Kadir Özdemir, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Turizm Birlik Müdürü, Proje Koordinatörü Ayşe Dışpınar, Gölcük Belediyesi İmar Müdürü Berrin Özdil, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Marka Temsilcisi Hüseyin O.Ünsal, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Adnan Turan, TÜRSAB Bölge Yürütme 2.Başkanı Serdar Sarı, TÜRSAB Saymanı Hızır Fatih Sarıoğlu, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç ile TÜRSAB yetkilileri katıldı.

GÖLCÜK’ÜN TARİHİ YERLERİ GEZİLDİ

Proje ile ilgili öncelikle Gölcük Belediyesi’nde sunum yapıldı. Muhteşem manzarası eşliğinde Kadırga Tesislerinde yenilen öğle yemeği sonrasında Ilıca Tesislerine geçildi. Katılımcılar tesisi çok beğenirken, Koordinatör Nihat Abiş, Ilıca Tesislerini tanıttı ve proje hakkında geniş bilgi verdi. Sırasıyla, Tarihi Kervansaray,  Saraylı evleri , anıt çınar ve şelale ziyaret edildi. Ardından Sultan Baba Türbesine gidilirken, Sultan Hatun Konağında çay molası verildi. Yukarı Değirmendere’de tarihi hamam ve meydanın ziyaret edilmesi akabinde Halıdere’de bulunan Roma Mezarlarına gidildi. İnşaatı tamamlanma aşamasında olan Yalı Evleri projesi de ziyaret edilirken, son olarak da Kavaklı’da bulunan Gemi Müze gezilerek tanıtım gezisi son buldu.

GÖLCÜK’ÜN DOĞAL GÜZELLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan yaptığı konuşmada, “Projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Turizmde büyük bir ölçüde döviz almamız gerekiyor. Türkiye, tüm altyapısıyla buna hazırdır. Ülkemiz, her yönüyle, tarihiyle, doğal güzellikleriyle, deniziyle, turistlerin uğrayabileceği en güzel bölgelerden biridir. İlimizde çok eskiye dayanan eserler, yaşanan depremlerde zarar görmüş. Bu tarihi eserlerin yeniden restorasyonu yapılarak, tekrar kazandırılması, çok önemli bir çalışma oldu. Bu nedenle Gölcük doğal güzellikleri gün yüzüne çıkarıldı.” ifadelerini kullandı.

PROJE İKİYILDIR DEVAM EDİYOR

Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar da projenin 2 yıldır devam ettiğini bildirdi. Önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Dışpınar, şunları kaydetti: “Proje çerçevesinde mülkiyeti Gölcük Belediyemize ait olan Örcün’deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan Sultan Hatun Konağı’nın özgün yapısına uygun olarak onarımı tamamlanmış ve butik otel olarak işletmeye hazır hale getirilmiştir. Konaktaki misafirler için hazırlanan serada yöre halkının organik tarıma teşviki amacıyla fideler dağıtıldı. Saraylı Meydanı’nda asırlık ağacın tedavisi yapıldı. Saraylı-Örcün yürüyüş güzergahı belirlendi. Değirmendere tarihi yalı evlerin restorasyonu tamamlandı. Gölcük Ilıcası yeni yapılarak, şifa dağıtmaya devam ediyor. Bizim çalışmalarımız hızla devam ederken Gölcük’ü turizm cazibesi haline getirmek için gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

MÜJDE! GÖLCÜK TUR PROGRAMINA ALINDI

Yapılan tanıtım programı gezi sonrasında TURSAB yetkilileri  Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi ve Gölcük Belediyesi Tarih Koridoru Projesi’ni çok beğenirken, TUR programına alacakları müjdesini verdiler. Bu demek oluyor ki, Gölcük artık turist ağırlayacak ve böylelikle bu proje de amacına ulaşmış olacak. Haber: Serkan SIDAL

 

Arşiv  l 
Yazdır  l 
l Fotoğraflar
 
 
Kocaeli Gölcük Turizm Birliği  
Ana Sayfa |
Hakkımızda |
Projeler |
Ne Nerede? |
Doküman |
İletişim |
 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Web sitesi içeriği ile ilgili sorumluluk Kocaeli Gölcük Turizm Birliği Başkanlığı'na aittir.
Site içeriğinden kaynak belirtilerek alıntı yapılabilir.