HABERLER
Saraylı Köyündeki Yürüyüş Parkurları Büyük İlgi Görüyor

Saraylı köyündeki yürüyüş parkurları büyük ilgi görüyor.

Kocaeli, Gölcük Turizm Birliği Saraylı bölgesindeki doğal yaşam alanlarının tanıtılması, bölge halkında farkındalık ve turizm bilincinin oluşmasını amacıyla tesisiyle örnek oluşturmak, turist ve ziyaretçi sayısını arttırmak, turist profilini çeşitlendirmek ve sürdürülebilir turizm hamlesinin başlatılmasına katkıda bulunmak amacıyla bir proje başlatmıştır.

 “Saraylı - Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” adı altında başlatılan proje kapsamında 11,83 km'lik Kulfalı, 5,6 km'lik Akmeşelik ve 3 km'lik Sultan Hatun Konağı olmak üzere 3 adet doğa yürüyüşü parkuru oluşturulmuştur.

Parkurlar özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görmektedir. Kocaeli, Gölcük, Başiskele Termal Turizm Birliği önderliğinde belirtilen parkurlarda çeşitli doğa yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir. Benzer şekilde özel gruplar ve kulüpler de çeşitli doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenleyebilmektedir.

Bu çerçevede; Doğa Ana Trekking ve Kampçılık Kulübü, yaklaşık 60 kişinin katılımıyla bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Doğa Ana Trekking ve Kampçılık Kulübü, "2 hafta da 1 yürüyoruz" sloganıyla düzenlediği hafta sonu trekking etkinliklerini aralıksız sürdürüyor. Grup lideri Samet Ata Türkyılmaz ve Yaşam Koçu Berkan Aslan’ın 2011 yılından beri düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği etkinliklere, yürüyüş tutkunları yoğun ilgi gösterirken, hafta sonu gerçekleştirilen "Saraylı Köyü" yürüyüşünün ana sponsorluğunu ise Köseoğlu Pide ve Ekmek Fırını üstlendi.

12 km’lik yürüyüş

Trekking sezonunu "Gebze Ballıkayalar" ile açan yürüyüş tutkunları, bu kez rotasını Saraylı Köyü’ne çevirirken, Anıt Çınar’ı, kültürel miras evleri, Osmanlı Dönemi’nden kalma mezarlığı, Değirmendere Fındığı ve çavuş üzümü ile ilgi çekici bir yerleşim alanında yer alan  Samanlı Dağları ve Değirmendere Vadisinde yürümenin ve spor yapmanın keyfini çıkardılar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle Real AVM Otoparkında buluşarak, etkinliğin gerçekleşeceği Saraylı Köyü’ne hareket eden yürüyüş tutkunları, 12 kilometrelik parkuru zorlanmadan, oldukça eğlenceli bir şekilde tamamladı.

Tahtacı birinci oldu

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen yarışmalar neticesinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenliğinde çalışan Mürsel Tahtacı, birincilik ipini göğüslerken, sürpriz hediyelerle ödüllendirildi. Grup, bir sonraki etkinliğini 2 hafta sonra yeni bir rota ile gerçekleştirecek. Grup lideri Samet Ata Türkyılmaz, gruba üye ve etkinliklerden haberdar olmak isteyenlerin, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden "Kocaeli Trekking ve Doğa Yürüyüşü Tutkunları" adlı açık gruba üyelik isteği göndermelerinin yeterli olduğunu söyledi.

Arşiv  l 
Yazdır  l 
l Fotoğraflar
 
 
Kocaeli Gölcük Turizm Birliği  
Ana Sayfa |
Hakkımızda |
Projeler |
Ne Nerede? |
Doküman |
İletişim |
 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Web sitesi içeriği ile ilgili sorumluluk Kocaeli Gölcük Turizm Birliği Başkanlığı'na aittir.
Site içeriğinden kaynak belirtilerek alıntı yapılabilir.