Buradasınız :   Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa
Hakkımızda

Hakkımızda…

 İlçemizde, turizm alanlarının bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesi ve işletilmesini sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu’nun 24.12.2007 tarih ve 2007/13030 sayılı kararı ile Kocaeli Gölcük Yazlık Termal Turizm Merkezi Birliği  olarak kurulmuştur.

Kuruluş aşamasında birliğin üyeleri; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Başiskele Belediyesi’dir.

Birlik kuruluşundan bugüne değin Bölgemizin kültürel ve turizm yönünden kalkınmasını sağlamak amacıyla birçok çalışma ve etkinlik gerçekleştirmiştir. İngilizce+Türkçe+Arapça broşürler yaptırılarak her yıl düzenlenen EMİTT Turizm fuarına katılarak Bölgenin tanıtımına katkıda bulunulmuştur.

 Ayrıca, Türkçe ve  İngilizce Gölcük ve Başiskele’nin tanıtımı amacıyla Turizm Rehberi yaptırılarak yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlere ve yurtdışında gerçekleştirilen fuarlara ulaşımı sağlanarak tanıtım ve turizmi geliştirme çalışmaları yapılmıştır.

Kocaeli  Gölcük-Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliğimizce hazırlanarak, Marka'nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Kültür ve Turizm Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında  sürdürülen   "Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projemizle ;

İlçemizde yer alan Saraylı ve Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan yapının onarım ve tefrişatının yapılarak yöreye örnek oluşturacak konaklama tesisi kazandırılması, bölgenin tanıtımının yapılması, doğal ve kültürel olarak cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenmiştir.

Proje Ortak ve İştirakçilerimiz:

Başvuru Sahibi: - Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği

Proje Ortağı : Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Proje İştirakçileri : Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğidir. Birliğimizce, MARKA'nın  (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Kültür ve Turizm Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında  sürdürülen   "Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi hazırlanarak projeyle;

İlçemizde yer alan Saraylı ve Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan yapının onarım ve tefrişatının yapılarak yöreye örnek oluşturacak konaklama tesisi kazandırılması,  bölgenin tanıtımının yapılması, doğa ve kültürel olarak cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenmiştir.

 

Proje sonucunda:

• Bölgede turistik katma değeri olan, sivil mimari örneği bir yapı (Sultan Hatun Konağı)  turizme kazandırılarak, bölgedeki tescilli yapı sahiplerine örnek teşkil etmesi sağlanmıştır.        

• Belirlenerek düzenlenen doğa yürüyüş güzergahlarıyla yöreye gelen yerli/yabancı turist ve ziyaretçilere alternatif turizm ve mekânı kazandırılmıştır.

• Yöre halkının ürettikleri ürünlerini satmaları için proje kapsamında stant yaptırılarak Saraylı ve Örcün meydanlarına konulmuş, yöresel ürünler köylü pazarı kurulması sağlanmıştır.

• Halihazırda her pazar günü Saraylı ve Örcün meydanlarında köylü pazarı kurulmakta kadınlar ürettikleri ürünlerini yöresel yiyecek/içecek ve el sanatları hediyelik eşyalarını burada gelen ziyaretçilere satmaktadır. Ayrıca Saraylı’da iki tarihi ev kadınlar tarafından turizm amaçlı olarak hizmete açılmış ve gelen ziyaretçilere yöresel ürünlerle ikramlarda bulunmaktadırlar. Yine Saraylı’da bir ev de yöresel ürünlerle kahvaltı ve konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla pansiyon olarak işletilmek üzere restore ettirilmektedir. Bu ve benzeri örnekler her geçen gün artmaktadır. Projeyle   yöredeki kadınlar için istihdam alanı oluşturulmuştur.

  • Asırlardır gölgesinde yaşananların tanığı olarak Saraylı meydanında yer alan tarihi asırlık çınarın bakım ve tedavisi yapılarak yaşamına sağlıklı şekilde devam etmesi ve basında yer alan haberler, broşür, web sitesi vb. çalışmalarla tanınırlığı sağlanmıştır,

• Sürdürülebilir bölgesel turizm ağının oluşturularak ve bölge ekonomisine katma değer sağlanmıştır,

• Bölgedeki diğer turizm tesis ve olanaklarıyla entegre bir turizm altyapısının oluşturulmuş,

• Projenin görünürlüğünün, etki alanının ve sürdürülebilir nitelikleri arttırılarak,  bölgedeki benzer potansiyel turizm beldelerine örnek teşkil etmesi sağlanmıştır.

Birliğimizce, bölgenin kültür ve turizm değerlerinin tanıtılması ve turizme kazandırılarak, turizm cazibe merkezi haline getirilmesi çalışmalarımıza devam edilmektedir.

 

 

 


 
Kocaeli Gölcük Turizm Birliği  
Ana Sayfa |
Hakkımızda |
Projeler |
Ne Nerede? |
Doküman |
İletişim |
 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Web sitesi içeriği ile ilgili sorumluluk Kocaeli Gölcük Turizm Birliği Başkanlığı'na aittir.
Site içeriğinden kaynak belirtilerek alıntı yapılabilir.